Amelia Jakobsson

Ivona

Amelia Jakobsson

Amelia Jakobsson började sin musikaliska karriär som cellist och är som sådan vinnare och pristagare av flera prestigefyllda tävlingar i Sverige och utomlands, bl.a. Ljunggrenska tävlingen, Guido Vecchi-priset och Concerto Competition i Kanada.
Fascinationen för sång och opera ledde till att hon började studera det parallellt med cellon. Hon har studerat sång för Britta Johansson vid Musikhögskolan i Malmö, Edda Moser, Anna Sims och Ulrika Tenstam på Operahögskolan i Stockholm. Hon har mottagit bl.a. Sparbanksstiftelsens kulturpris i musik, Torsten Tegstam-stipendiet och Ystadoperans vänners stipendium. 2013 vann hon både OVIS-rösten och MHMs solisttävling.
Hon har bl.a. sjungit rollen som Mikaela i Skånska Operans och GuidoOperans uppsättningar av Carmen och rollen som den unga Coco Chanel i Vattnäs Konsertlada och på Artipelag. 
Amelia har framträtt som konsertsångerska i ett flertal länder i Europa samt i USA och Algeriet och samarbetat med dirigenter som Mats Rondin, Fredrik Burstedt, Eva Ollikainen, Samuli Örnströmmer och Patrik Andersson.

Medverkande

Bli medlem i vänföreningen!

Kontaktpersoner

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. VD
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Konstnärlig ledare